Συμμετοχή_σε_συνέδριο_5-11-2016

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος   

του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου στο συνέδριο

«Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε. & της Καινοτομίας»

Στο συνέδριο «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε. & της Καινοτομίας», που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 5 & 6 Νοεμβρίου 2016, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο), θα παρουσιαστεί η εργασία με θέμα: «Προσεγγίζοντας την έννοια της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης μέσα από το σχεδιασμό ενός ψηφιακού παιχνιδιού από μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος ενός ΕΠΑ.Λ.» (Αικατερίνη Ταγκαλάκη, Ευτυχία Βασιλείου και  Μαρία Δασκολιά).

Στην εργασία παρουσιάζεται μια εκπαιδευτική δραστηριότητα η οποία πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου, από τις καθηγήτριες Αικ.  Ταγκαλάκη και  Ε. Βασιλείου, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος «Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη» της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, κατά το σχολ. έτος 2015-16.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα είχε ως αντικείμενο το σχεδιασμό ενός ψηφιακού παιχνιδιού από τους μαθητές με θέμα «Μια αειφόρος τοπική κοινότητα»,  με σκοπό την ενεργητική κατανόηση της έννοιας της «αειφόρου τοπικής ανάπτυξης», καθώς και την ανάπτυξη ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και κριτικής σκέψης για έννοιες και ζητήματα αειφορίας.

Η εργασία περιλαμβάνει το  σχεδιασμό και την υλοποίηση της δραστηριότητας, την έρευνα – αξιολόγηση της δραστηριότητας και τα αποτελέσματά της και προτάσεις σχετικά με την αξιοποίηση των ψηφιακών παιχνιδιών στη μαθησιακή διαδικασία γενικά και ειδικά στην προσέγγιση της έννοιας της αειφορίας.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε στον σύνδεσμο: http://synedrio.edu.gr/programma.pdf

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

 

Advertisements